fbpx

5 redenen waarom goede voornemens mislukken

92% van de goede voornemens die op 1 januari worden genoemd worden niet gehaald. In dit artikel geef ik je 5 redenen waarom goede voornemens mislukken. En daarmee ook vijf tips. 

5 tips voor een succesvol jaarVind jij die periode tussen Kerst en Oud en Nieuw met zijn korte dagen en lange avonden ook zo gezellig? Genieten van een knisperend haardvuur, met een dekentje op de bank dat is een perfect moment om te reflecteren op het afgelopen jaar.

Als jij terugkijkt naar het afgelopen jaar, wat is dan het cijfer dat je aan het afgelopen jaar geeft op een schaal van 1 tot 10?

Heb je gedaan wat je je had voorgenomen aan het begin van het jaar? Dan scoor je waarschijnlijk een 8, 9 of 10. Gefeliciteerd! Scoor je minder hoog? Tussen 4 en 7? Gefeliciteerd! Je bent tenminste eerlijk.

5 redenen waarom goede voornemens mislukken 

Voornemens worden nauwelijks onthouden. Het is niet zo gek dat we onze voornemens vergeten waar te maken. Het is dus geen onwil. 

Wil je dat het nieuwe jaar jouw beste jaar ooit wordt? Jouw jaar waarin je die grote uitdaging aangaat? Lees dan de 5 redenen waarom goede voornemens mislukken. 

De top 6 meest gehoorde voornemens

92% van de goede voornemens die op 1 januari worden genoemd worden niet gehaald. Dat is geen onwil, maar daar zijn een aantal redenen voor. Dit is de top 10 van goede voornemens.

6. Nieuwe baan
Nieuw werk vinden is soms een hele kunst. Met de juiste sollicitatieacties en als je weet wat je wilt, kom je snel aan nieuw werk. 

5. Ontstressen
Op yoga gaan en dagelijks mediteren. Tijd maken om te onthaasten: Een goed gesprek met een vriendin, een dagje sauna, een avond geen tv. 

4. Stoppen met roken
Stoppen met roken en daarmee ook goed voor je huid, gebit en longen zorgen. 

3. Gewicht verliezen
dailyNa Kerst en de oliebollen blijken er weer kilootjes bijgekomen. Hoe heerlijk zou het zijn als je straks weer in dat leuke zwarte jurkje past? Hoeveel kilo moet je daarvoor afvallen? Stel een concreet doel, daar word je blij van. 

Tip: Eet veel groente, noten, vette vis, roomboter. Goed voor je lijn en humeur. Wil je meer weten over gezond afvallen, contact me

2. Sporten
Je voelt je fysiek en mentaal beter als je regelmatig beweegt. Je maakt gelukshormonen aan. Kies iets dat bij je past. Is de sportschool niks voor jou, ga dan op dansles, of parkeer je auto een kwartier verder van je werk. 

1. Meer tijd doorbrengen met familie en vrienden
Tijd doorbrengen met de mensen die je lief zijn is het belangrijkste in het leven. Gewoon bij elkaar op bezoek, een terrasje pakken of naar de film gaan, daarmee versterk je de band al snel. 

5 redenen waarom goede voornemens niet lukken 

  1. Gebrek aan helderheid en focus. Wanneer je er niet dagelijks mee bezig bent, verlies je focus. Elke dag 1 uur er mee bezig werkt beter dan 1 dag per week een hele dag.

  2. Bang voor verandering. Als je bang bent voor verandering houd je jezelf tegen. Je angst is dan groter dan wat het je gaat opbrengen. Schrijf op wat je winst zal zijn. Maak het specifiek.

  3. Bang wat anderen van je denken. Wees jezelf. Jij weet dat dit belangrijk voor je is. Lees ook het verhaal over de ezel.

  4. Gebrek aan energie. Bij gebrek aan energie zit er maar 1 ding op. Voornemen 2 en 3 zullen je snel energie geven.

  5. Geen begeleiding van een coach of mentor. Je coach is een vriend. Je mentor is iemand die het resultaat wat jij behaalt al zelf heeft bereikt. Ben je coachable?

Alles begint met een beslissing. Stap 1 is dat je beslist dat je voornemen serieus neemt. Het maakt hierbij niet uit wat je huidige situatie is. Je hebt namelijk de MACHT om dingen te veranderen.  

“Als je blijft doen wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg”

Reageren op dit bericht?

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

%d bloggers liken dit: