fbpx

De lucifer en de kaars

Kerst 2014

http://loopbaancoachingwerkt.nl/de-lucifer-en-de-kaars/De Kerstvakantie vind ik altijd een heerlijke tijd om met ons gezin in de sneeuw door te brengen en tijd te nemen voor reflectie. Zo kwam ik het verhaal over de lucifer en de kaars tegen dat me inspireerde. 

Waar werd ik blij en gelukkig van? Durf ik mezelf te laten zien? In het licht te staan? Wat waren mijn leermomenten? Welke resultaten behaald? Wat waren mijn piekmomenten? 

En automatisch begin ik te fantaseren wat ik in het nieuwe jaar mee wil maken. Ik begin al plaatjes en teksten te verzamelen voor mijn moodboard. 

Afgelopen jaar genoot ik optimaal van mijn woestijnreis naar Marokko in januari, van vakanties in de sneeuw, van het samenzijn met m’n gezin en vrienden, en natuurlijk van al die fijne momenten met jou. Via mail, whatsapp, facebook en in levende lijve. Ik heb genoten van ons contact!

Ik hoop je in het nieuwe jaar op de een of andere manier weer te ont-moeten. Ter inspiratie op het nieuwe jaar deel ik ‘Het verhaal van de lucifer en de kaars’.
Een hele fijne Jaarwisseling en een Gelukkig Nieuwjaar!

De lucifer en de kaars

De lucifer zei tegen de kaars: “Ik wil je graag aansteken met mijn licht”.

“O, nee, doe dat alsjeblieft niet”, schrok de kaars. “Als ik brand zijn mijn dagen geteld en kan niemand mijn schoonheid nog bewonderen.”

De lucifer vroeg: “Dat je er zo over denkt, vind ik zo jammer. Wil je liever je hele leven lang koud en hard blijven, zonder echt licht gegeven te hebben?”

“Maar ik zie er op tegen om in het licht te staan, iedereen ziet dan mijn oneffenheden, dat ik niet perfect ben en dat verteert mijn krachten”, fluisterde de kaars onzeker en vol angst.

“Dat is waar”, antwoordde de lucifer, “maar dat is toch het geheim? Jij en ik, wij zijn uniek, niet perfect en toch geroepen om licht te zijn. Wat ik als lucifer doen kan is weinig. Kies ik ervoor om jou niet aan te steken, dan mis ook ik de zin van het leven. Ik ben er voor om vuur te ontsteken.

http://loopbaancoachingwerkt.nl/de-lucifer-en-de-kaars/Jij bent een kaars, jij bent bedoeld om licht en warmte te verspreiden. Waar jij met jouw warmte en licht schijnt, daar is geen plaats voor pijn en verdriet. Wanneer jij jouw beste kracht geeft, verandert er iets en wordt het licht om je heen.

Je gaat niet verloren als je jouw warmte en licht geeft en je verteert. Anderen zullen door jou in het licht staan en het licht verder uitdragen. Alleen als je weigert zul je ongezien sterven.”

Toen hief de kaars haar hoofd naar de lucifer en sprak: “Ja, steek mij aan”.

Mijn Nieuwjaarswens voor jou in 2015 is:

Laat jouw licht zien: waar jij blij en gelukkig van wordt!

Graag tot ziens in 2015!

Reageren op dit bericht?

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

%d bloggers liken dit: