fbpx

Loopbaanonderzoek

vrouw laptop

Loop je vast in je werk?  

Ben je op zoek naar verandering? In een kort coachingstraject van drie bijeenkomsten ontdek je welk werk goed bij je past en waar jij blij van wordt. Je ontdekt wat jouw beste talenten zijn waarmee jij je onderscheidt van duizenden andere kandidaten.  

Arbeidsmarkt verandert razendsnel

De arbeidsmarkt verandert in rap tempo omdat de wereld verandert en organisaties en functies verleggen daarmee ook de koers. Ze zoeken daarvoor andere kwaliteiten; bestaande functies – waar je je als een vis in het water voelt – worden geschrapt. Dan moet je op zoek.

In plaats van baanzekerheid hebben we steeds vaker te maken met kortere arbeidscontracten. Je moet vaker op zoek naar ander werk en inkomen. En we moeten steeds langer werken én blijven leren om mee te veranderen. Meer mensen willen naast hun werk in loondienst iets voor zichzelf beginnen.

Investeer in jezelf

Het is niet alleen belangrijk dat je een taak goed aankan, maar ook of je er de juiste persoon voor bent. Of je in het team past geeft vaak de doorslag plus wat jij als persoon extra meebrengt. Investeer dus in jezelf met bijscholing, trainen van nieuwe vaardigheden, volg opleidingen. Als werknemer ben je zelf verantwoordelijk voor je eigen loopbaan en arbeidsgeluk. Blijf jezelf persoonlijk ontwikkelen! 

Welke vraag houdt jou bezig?

 • Hoe houd ik een goede balans tussen werk en privé…
 • Ik kan meer dan ik nu doe, maar waar ben ik nou echt goed in?
 • Hoe voorkom ik dat ik me in mijn volgende baan weer snel verveel?
 • Hoe kan ik laten zien dat die promotie of nieuwe functie me op het lijf geschreven is?
 • Voor mezelf beginnen, kan ik dat wel? Kan ik daar wel een inkomen uithalen?
   

Hoe presenteer je jezelf op de arbeidsmarkt?

Wat je doet in je werk, vind je meestal vanzelfsprekend. Formuleren waarin je precies goed in bent en uniek en waarin je je onderscheidt is voor veel mensen toch wel een ‘ding’. Een loopbaantraject helpt. Maak een eerste afspraak en we bespreken samen jouw vraag en bepalen wat je nodig hebt om je doel te bereiken. 

Als je weet waarin jij je onderscheidt van anderen, maak je meer kans op de arbeidsmarkt. Op het moment dat je besluit te solliciteren, promotie te maken binnen het bedrijf waar je werkt, en je weet waarom jij die promotie verdient in plaats van je collega, of je beslist je eigen onderneming op te zetten omdat jij weet wat jouw klanten zoeken, lijkt het of de kansen naar jou toe komen. 

Ontdek jouw talenten

In een kort traject van drie sessies ontdek je waar jij écht goed in bent én je onderscheidt van anderen. Aan het einde van het traject heb je een goed beeld welk werk bij je past en welk soort bedrijf jij tot je recht komt met jouw kwaliteiten. Volg de tips op en je zult zien dat het werkt. Voor nu en de rest van je werkleven. Ik help je er graag bij. Jouw succes is mijn succes. 

Reactie van Ellen (coach) na het eerste gesprek

“Ik wil mijn coachpraktijk nieuw leven inblazen. Mijn vraag is: Hoe kom ik aan nieuwe klanten?”

“Ik ga hartstikke blij naar huis. Ik kwam met opgestroopte mouwen binnen en wat hebben we veel bereikt al. Door de vragen en het trechteren ben ik nu al stappen dichterbij mijn doel. Marjanne, je ziet mij en brengt verbinding aan tussen mijn vragen. Ik ga met heel veel energie naar huis.”

Reactie van Sanne na het eerste gesprek

“Ik ben nu op een punt aangekomen in mijn loopbaan dat ik weet dat ik iets anders wil, alleen is mijn vraag: wat dan?

In de eerste loopbaansessie kreeg ik al meer inzicht in wat ik zelf wil, maar vooral ook hoe ik de volgende stap kan zetten. De netwerkstrategie die Marjanne me aanreikte en hoe ze dat visueel maakte, daar kan ik zeker wat mee. Ik kijk uit naar de komende sessies.” Sanne

Loopbaanonderzoek

In een coachingstraject van drie bijeenkomsten ontdek je wat jouw talenten zijn en krijg je antwoord op je vraag en meer. De technieken en methodes die ik inzet in loopbaancoaching-sollicitatiebegeleiding en businesscoaching zijn succesvol voor werkzoekenden, ondernemende werknemers, Zelfstandige Professionals (ZP) en (startende) ondernemers.

Reacties van cliënten na het loopbaanonderzoek

 • Martine van W.: Het werk in de jeugdzorg voelde steeds zwaarder. Dagelijks kwam ik moe thuis. Ik besloot ander werk te zoeken. Marjanne coachte mij bij het opzetten van een up-to-date cv. Voor de lezer/recruiter is in een klap duidelijk wat ik meebreng aan meerwaarde door mijn schat aan ervaring. Ik krijg complimenten over mijn curriculum vitae en heb inmiddels een prachtige parttime baan gevonden.  
 • Kim Z. Ik kijk terug op een fijne periode tijdens dit loopbaancoachingstraject. Het was spannend om er mee te beginnen, maar ik was erg gemotiveerd en hoopte dat het me iets zou opleveren. Ik heb veel geleerd over mezelf. Mijn valkuilen waren mij bekend en mijn stress en zorgen liggen altijd op de loer. Maar dat ik over zoveel kwaliteiten beschik wist ik niet. De 360 graden feedback was erg goed voor mijn zelfvertrouwen. Ik ben trots op wat ik bereikt heb en hoe ik de sollicitatiegesprekken heb gevoerd. Het is fijn om met al mijn negatieve sollicitatie ervaringen uit het verleden te hebben afgerekend. Ik heb een leuke nieuwe baan veroverd en in het sollicitatietraject weer een succeservaring opgedaan.
 • Els (60+): ‘Ik had niet gedacht dat ik in zo’n leuke baan als ik nu heb, terecht zou komen. Ik had vooraf vooral het idee dat ik te oud was voor de arbeidsmarkt. In het traject ben ik gaan inzien, mede door de praktische opdrachten, dat ik juist als ervaren projectmanager veel te bieden heb.’
 • Karin J: Als beleidsmedewerker had ik het idee dat het management mijn adviezen niet altijd serieus nam. Ik heb ontdekt hoe ik mijn invloed méér kan aanwenden ten gunste van het geheel en daarnaast doe ik vaker trainingswerkzaamheden en daar geniet ik van.
 • Voor het loopbaanonderzoek was ik al bezig met solliciteren. Echter zonder dat ik veel uitgenodigd werd. En als ik dan op gesprek was geweest kreeg ik een afwijzing. Ik baalde ervan dat ik steeds afgewezen werd. Ik heb door het loopbaanonderzoek zicht gekregen op mijn competenties. Daardoor kan ik me sterker in een bepaalde richting presenteren op de arbeidsmarkt. Ook de begeleiding  bij het opzetten van het Curriculum Vitae en sollicitatiebrief heeft daartoe bijgedragen. Nu ben ik veel concreter bezig.
 • Jacqueline: Ik heb veel ervaring als teammanager en wilde uitzoeken hoe ik mijn loopbaan wilde voortzetten. Ik kreeg gedurende het loopbaanonderzoek zicht op mijn unieke kwaliteiten en besloot als interim-manager te gaan werken in complexe organisaties waar ik teams kan helpen bouwen, want daar ben ik goed in!
 • D.V.: Na een lange periode met veel wisselende banen wilde ik een langere periode achtereen werkervaring opdoen in een leuke organisatie. Maar ik had geen idee hoe ik dat voor elkaar kon krijgen. Ik zag het eerlijk gezegd somber in. De aanpak van Marjanne motiveerde me en hielp me mijn kernkwaliteiten boven tafel te krijgen. En het  is gelukt, ik combineer nu mijn technische en sociale kwaliteiten in mijn werk in het vastgoed, een branche die nieuw voor me is. 
 • Sylvia W: Ik durfde de stap niet te zetten om te gaan solliciteren. Mijn ontslag had me onzeker gemaakt. Door een oefening in het eerste gesprek, heb ik dat gevoel direct van me af kunnen schudden en kwam er ruimte in mijn hoofd. Ik ben uit de negatieve spiraal gestapt, en voelde mijn eigen kracht weer stromen. Ik kreeg nieuwe ideeën en kon ook weer met energie solliciteren. Met de handvatten die Marjanne me aanreikte om succes te hebben bij het vinden van een nieuwe baan had ik ook nog eens binnen 2 maanden een leuke nieuwe baan. 
 • Jacqueline 36 manager: Tijdens mijn loopbaantraject heeft Marjanne mij geholpen helder te krijgen wat ik écht belangrijk vind. Dit mondde uit in concreet haalbare perspectieven. Ik kreeg de ruimte om mijzelf te zijn, het op mijn manier te doen. Tegelijkertijd gaf ze me feedback in situaties die ik moeilijk vond, waarbij ze mij hielp voorbij mijn belemmeringen te kijken naar mogelijkheden.
 • Dick, 44, opmeter vastgoed. Mijn reintegratie traject liep parallel met een persoonlijk traject: het werd een zoektocht naar wat ik wilde in werk, omgaan met keuzes maken als wat ik wil moeilijk te krijgen blijkt, omgaan met stress factoren, combineren met co-ouderschap. Mijn loopbaanbegeleider was voor mij in dit hele proces een grote steun, iemand die in zwaar weer contact bleef houden. Ik kon haar altijd bellen. Ik heb nu een baan bij de firma Hakvoort als Opmeter vastgoed (na een uitzendbaan via Ervaren Jaren), een baan met veel contacten buiten de deur, in een leuke organisatie. De IRO heeft me opgeleverd, dat ik steeds meer in mijn basis kom, meer mezelf durf te zijn en de confrontatie aan durf te gaan.
 • Ingrid (42) “Ik was werkloos en had een negatief gevoel over mijn toekomstige loopbaan. Ik wist niet hoe ik het moest aanpakken. Marjanne hielp me bij het ombuigen van mijn ‘ja-maaren’ zodat ik anders en positiever naar mezelf ging kijken. Het resultaat is, dat ik geleerd heb mezelf zo te presenteren, dat ik duidelijk ben in wat ik te bieden heb. En dat is heel wat! Ik liet het vervolgens aan de ander om uit te zoeken wat hij met mijn aanbod kan en wil. En…. nu ben ik ben weer aan het werk als administratief medewerker op de poli van het Groene Hart Ziekenhuis, als flexwerker, precies wat ik wilde!”
 • Maddie: “Mijn grootste probleem bij aanvang was dat ik meer uren moest gaan werken waarvoor ik de energie niet had. Ik had amper genoeg energie voor de 10 uur die ik per week werkte. Mijn arbeidsdeskundige raadde mij aan om simpel werk te gaan doen. Zelf wilde ik veel liever iets doen waar ik vooral plezier aan beleef. Het resultaat van het traject is geweest dat ik nu 17 uur per week werk. Werk dat bij me past. Ik heb plezier in mijn werk! De HeartMath methode leverde mij meer energie op. Dat is iets waar ik iedere dag nog wat aan heb. Daarnaast kreeg ik veel praktische tips. Als extra heeft Marjanne met NLP mijn hooikoorts aangepakt. Afgelopen zomer heb ik voor het eerst geen medicijnen hoeven te gebruiken.
 •  

Maak een afspraak. In het kennismakingsgesprek bespreken we of loopbaanonderzoek geschikt is voor jou. Terug naar het overzicht van diensten >

%d bloggers liken dit: