fbpx

Netwerken werkt echt!

IMG_0519Voor iedereen die op weg is naar werk: een nieuwe baan of opdracht. Netwerken is nog steeds de nummer 1 om werk en klanten te vinden. 

Voor wie is netwerken geschikt?

♦ Wanneer je op zoek moet naar een leuke baan

♦ Wanneer je als ZZP’er opdrachtgevers of klanten zoekt

Herken je deze situatie?

 • Je bent aan het solliciteren en je krijgt keer op keer een afwijzing
 • Je hebt al veel mensen gesproken in je netwerk, maar het leidt niet tot een baan of opdrachten
 • Je weet inmiddels welk werk/klant/opdrachtgever je wilt, maar vraagt je af: Hoe bereik ik dat?
 • In de workshop Netwerken werkt krijg je praktische handvatten en je oefent meteen.

Veel mensen slaan het netwerken als onderdeel van het werk-vind-proces het liefst over. Ze willen een ander niet lastig vallen of zien er tegenop mensen te benaderen. Uit mijn praktijk blijkt dat meer dan 90% van de mensen zich ongemakkelijk voelt bij het bezoeken van bijeenkomsten of houden van netwerkgesprekken. Ze stappen niet makkelijk op iemand af om hen iets te vragen. Helaas door het niet benutten van je netwerk duurt werk vinden vaak onnodig lang.

Dit hoeft niet zo te zijn. mensen die vaardig zijn in het netwerk vinden keer op keer snel werk en (nieuwe) klanten of opdrachten. Er zijn enorme mogelijkheden. Netwerken biedt voordelen voor alle betrokkenen. Bedrijven bijvoorbeeld zoeken constant goede mensen die iets voor hun bedrijf kunnen betekenen.

Netwerken werkt échtVerspil geen tijd met sollicitatiebrieven schrijven en speuren naar vacatures op internet en ga netwerken. Leer jezelf op een leuke manier presenteren waarbij je je op je gemak voelt, waarvan je zelfs geniet. Dat is echt netwerken met minimale voorbereiding, maar wel met verrassend effect.

Lees de reacties van Sanne, Martine, Martin, Lotty

Sanne: “Ik ben toe aan een nieuwe uitdaging. Mijn baan is nog oké, maar beslist geen uitdaging meer. Ik weet dat ik iets anders wil,  alleen is mijn vraag: wat dan? Dus heb ik een afspraak met Marjanne gemaakt om uit te zoeken wat ik wil.

In 1 loopbaansessie kreeg ik al meer inzicht in wat ik zelf wil, maar vooral ook hoe ik daar zelf achter kan komen en hoe ik de volgende stap kan zetten. De netwerkstrategie die Marjanne me onder meer aanreikte en hoe ze op een A-4 tje tekende, daar kan ik zeker wat mee!”

Martine: “Marjanne had een mooi en informatief programma gemaakt. Ik vond het leerzaam en inspirerend. Leuk ook om van andere deelnemers te horen hoe zij dingen aanpakken. Ook het interactieve deel met het luisteren naar elkaars presentatie was interessant. Zeker een aanrader voor anderen. Inmiddels heb ik werk gevonden bij een ontwerpbureau met prettige collega’s.”

Martin: “Ik heb het sollicitatieprogramma gedaan en daarna de workshop Netwerken werkt echt. Ik wist al het een en ander over netwerken, en door deze workshop ben ik weer een stap dichterbij mijn doel gekomen. We hebben onderling geoefend en daar heb ik veel van opgestoken. Marjannes advies is vooral Doen. Ja, ik ga het DOEN. Marjanne is een enthousiaste coach, die goed feedback geeft, persoonlijk en opbouwend waar ik iets mee kan.”

Lotty: “Veel geleerd! Ik heb veel tips gekregen; het meest waardevolle vond ik de adviezen hoe je stap voor stap je netwerk benadert. Ik wil ook meer LinkedIn en Twitter gebruiken om werk te vinden. Daarvoor ga ik Marjanne inschakelen voor individuele coaching. Ik kan je de workshop zeker aanraden als jij net als ik op zoek bent naar een nieuwe baan.”

Direct inschrijven Klik hier

 Een paar voorbeelden van klanten die werk vonden via netwerken:

 • Een financieel medewerker die Italiaans en Russisch spreekt heeft een leuke baan gevonden bij een Italiaans bedrijf dat een vestiging in Nederand heeft. Ze doet daar de financiële adminstratie en spreekt geregeld Italiaans
 • Iemand die met gehandicapte kinderen wil werken, heeft werk gevonden in een Medisch Kinderdagverblijf.
 • Een communicatieadviseur is via collega’s op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen, waardoor ze goed voorbereid op sollicitatiegesprek kan. En wordt aangenomen.
 • Een trainer die trainingen geeft in verpleeghuizen, vindt opdrachtgevers via collega’s.
 • Wil jij dit succes ook bereiken?

 Wat is er nodig om dit te bereiken?

Allereerst kennis hoe je het netwerken slim inzet om werk te vinden. Om succesvol te kunnen netwerken, is nodig om te weten waar jij goed in bent, welke baan je ambieert, waar je kunt beginnen, hoe je goede netwerkgesprekken voert, en hoe je bij de juiste personen aan tafel komt. 

Daarnaast is ook vaak een verandering van mindset nodig. Waar mensen vooral last van hebben, is de manier waarop ze denken over netwerken. Bewust of onbewust hebben ze allemaal beelden in hun hoofd, waardoor ze er tegenop zien of er zelfs maar niet eens aan beginnen. Veronderstellingen die vaak niet kloppen, en die als sneeuw voor de zon verdwijnen als je ze kritisch gaat onderzoeken. Deze kennis en mindset ga je je eigen maken.

Netwerken werkt écht

Netwerken werkt echt!

Dit is wat de workshop “Netwerken werkt echt!” voor je kan betekenen:

In het programma doorloop je 5 stappen. Je gaat het volgende leren:

 • waar je kunt beginnen met netwerken
 • om jezelf effectief te presenteren
 • hoe je ingangen krijgt tot de juiste netwerken
 • hoe je een netwerkgesprek voert
 • dat netwerken leuker is dan je denkt en een marketingstrategie

Hier een voorproefje van wat je gaat leren:

 • wat de beste manier is om kort en bondig te verwoorden wat je zoekt (de manier waarop maakt een enorm verschil of mensen hun netwerk voor je beschikbaar stellen!): leer onze eenvoudige formule waarmee je iedere keer goed zit
 • welke vragen de meeste kans bieden op informatie om succesvol verder te komen
 • valkuilen bij het aangaan van gesprekken (welke onderwerpen werken per se niet, en wat maakt dat je doorverwijzingen krijgt?) (bespaar jezelf hiermee veel tijd en moeite)
 • hoe lichaamshouding en taal belangrijk zijn in het verkrijgen van wat je nodig hebt
 • en nog veel meer!

Reacties van deelnemers

 • In het verleden had ik wel leuke gesprekken, maar niet de informatie waarnaar ik op zoek was. Nu ik meer focus op wat ik wil weten, maakt dat echt verschil. Netwerken werkt echt.
 • Als je al die dingen niet weet, zoals hoe je gesprekken moet voeren of welke vragen je moet stellen verspil je energie en tijd want je haalt veel mindere resultaten.
 • Ik heb eindelijk praktische kennis over netwerken opgedaan waardoor ik er veel realistischer tegenaan kijk. De slimme tips kan ik iedere keer opnieuw toepassen. Marjanne is echt supergoed in wat ze doet. Dankzij haar enthousiasme en tips heeft ze me aangezet om het ook echt te doen. 
 • Ik heb mede door de coaching ontdekt wat ik echt wil. Ik rolde vaak van de ene baan in de andere, maar nu weet ik waar naar ik op zoek ben. 
 • Door te netwerken vind ik klanten en klanten vinden mij. Mijn zelfvertrouwen is enorm toegenomen. Ik houd me bezig met de voordelen van mijn diensten. Alleen al daardoor krijg ik meer klanten.”
 • Klik hier om meer reacties van klanten te lezen

Trainer

Marjanne de BoerMarjanne de Boer. De afgelopen jaren heb ik als re-integratiedeskundige en loopbaancoach veel mensen begeleid. Ik heb met succes vele mensen geholpen om een leuke en goede baan te verwerven. En zelfstandig ondernemers laten zien dat netwerken ook op social media effectief is om opdrachten te verwerven.

Zelf krijg ik door actief te netwerken regelmatig nieuwe opdrachten. Aan het eind van de workshop hoop ik dat je net als ik zegt: “Netwerken is leuk en ik kan het!”.

Als je het ook daadwerkelijk gaat doen, zal het je veel opleveren. Voor zelfstandig ondernemers is netwerken een slimme manier om bekendheid te geven aan je product of dienst.

 

ja, ik meld me aan

Eerst meer informatie?
Mail naar contact@loopbaancoachingwerkt.nl of bel 06-24745206.

Groepsgrootte, tijd en locatie

Individueel of in een groep van maximaal 6 personen. Zo is er volop persoonlijke aandacht.

Dagdeel van 3 uur. Tijd in overleg. 

Locatie: Groene Ree 35, Bodegraven.

Je investering voor de workshop is 97 euro pp bij 6 personen.
De workshop kan ook individueel gegeven worden. Tarief op aanvraag. 


Meer info klik hier buttonCA08BLAP

 

 

Terug naar het overzicht van diensten

%d bloggers liken dit: