Coaching

http://loopbaancoachingwerkt.nl/diensten/coaching/

Gezonde stress zet ons aan om uitdagingen aan te gaan, zoals deadlines halen, conflicten oplossen, complexe taken uitvoeren. Maar wanneer je werk meer stress geeft dan plezier, is dat ongezond. Dan is het zaak dat proces te keren, en is coaching op het werk een effectieve keuze.

 

 

Coaching om je werkprestaties te verbeteren

Met coaching op het werk onderzoek je hoe je anders kunt omgaan met de voor jou lastige situaties op je werk. Het pakt direct het probleem aan en leert je om werkbare oplossingen te vinden. De focus ligt op blijvende resultaten, waardoor je weer met plezier naar je werk gaat en je werkprestaties gaan verbeteren.

De eerste 6 maanden van je nieuwe baan

Een nieuwe baan kost in het begin meer energie, omdat veel zaken nieuw zijn. Je wordt uitgedaagd andere competenties te laten zien.  Als het lukt haal je daar veel voldoening en plezier uit. Een nieuwe baan kan ook onzekerheid meebrengen.

Coaching blijkt effectief tijdens de eerste 6 maanden van je nieuwe baan: Met een onafhankelijke, externe coach kun je nieuwe en of lastige werksituaties vertrouwelijk bespreken. Je reflecteert en versterkt je competenties en leidt toe naar verlenging van je contract. Coaching houd je scherp!

Wanneer kiezen voor coaching op het werk?

Bijvoorbeeld als je :

  • stress ervaart en je prestaties verminderen
  • last van faalangst hebt en je werk moeilijk af krijgt
  • communicatie niet tot het gewenste resultaat leidt
  • je wilt doorgroeien naar een hogere functie
  • wilt sparren met een onafhankelijke coach in een nieuwe job

 

Inhoud coachingstraject op het werk

In het coachingstraject gaan persoonlijke ontwikkeling en gedragsverandering hand in hand. 

Je krijgt meer duidelijkheid en inzicht in je eigen denken, voelen, overtuigingen en gedrag. je ontdekt andere mogelijkheden vanuit jouw kwaliteiten en van daaruit oefen je ander gedrag.  Niet alleen praten, maar vooral ook actie leidt tot verandering.

Door te leren van je eigen acties krijg je een groter zelfbewustzijn. Successen helpen je op weg om te kunnen veranderen om tot het gewenste resultaat te komen. Hierbij word je uiteraard ondersteund en gestimuleerd om nieuwe mogelijkheden te onderzoeken en passende keuzes te maken die leiden tot meer voldoening, ontspanning en beter functioneren.

Doorlooptijd

Een coachingstraject bestaat meestal uit 5 tot 6 gesprekken.
Echter, het blijft maatwerk en de invulling is mede op basis van persoonlijke wensen en behoefte.

Maak kosteloos kennis of coaching iets voor jou is, mail of of bel 06-24745206.

http://loopbaancoachingwerkt.nl/contact

 

Reactie Ruud van Vliet, teammanager zorginstelling

In mijn functie van teamleider was het mijn taak medewerkers te ondersteunen en motiveren bij het gebruiken van andere werkwijzes op de afdeling waar ik leiding aan gaf. Mijn probleem bij aanvang van het coachingstraject was dat ik dat onvoldoende voor mekaar kreeg, ik voelde me onzeker na een hartinfarct en miste daadkracht om dat samen met de teamleden voor elkaar te krijgen. 

Marjanne gaf me feedback op mijn communicatie en een praktisch stappenplan: ik ontdekte dat dat structuur gaf, het team werkplezier en mij rust opleverde, waarbij het veel makkelijker was de nieuwe werkwijze vast te houden. 

 

Terug naar het overzicht van diensten