Loopbaanonderzoek

http://loopbaancoachingwerkt.nl/diensten/loopbaanonderzoek/De arbeidsmarkt verandert continue

Lifetime employment maakt plaats voor Lifetime Employability. De baan voor het leven waarin we 10, 20 of 30 jaar achtereen werkten, bestaat niet meer. De arbeidsmarkt verandert voortdurend.

Organisaties besluiten een andere koers te varen en schrappen bepaalde functies, terwijl aan de andere kant werk gegenereerd wordt en er vacatures ontstaan. Zo komen er steeds nieuwe kansen.

Wat er ook verandert, is dat werknemers steeds meer verantwoordelijkheid krijgen voor hun eigen loopbaan en arbeidsgeluk. Dat vraagt van de medewerker van nu een andere attitude: jezelf blijven ontwikkelen, bijblijven en nieuwe vaardigheden trainen. Lifetime Emploability houdt in een levenlang inzetbaar, maar ook een leven lang leren.

Hoe benut je de nieuwe kansen in een veranderende arbeidsmarkt?

Je wilt graag de regie voor jouw loopbaan in handen houden. Als de inhoud van je werk verandert en je het steeds minder naar je zin krijgt, is dat een goed moment om je koers opnieuw te bepalen.

Wil je ontdekken waar jij uniek in bent en in welke organisatie dat gewaardeerd wordt? Gun je zelf dan een loopbaanadvies.

Wat is jouw loopbaanvraag?

 • Ik wil aan de slag in een inspirerend bedrijf…
 • Ik kan veel, maar waar ben ik nou echt goed in?
 • Hoe voorkom ik dat ik me in mijn volgende baan weer snel verveel?
 • Hoe kom ik aan de slag in een andere branche, zonder relevante werkervaring?
 • Ik wil voor mezelf beginnen, maar is dat haalbaar in deze tijd?

Welke vraag houdt jou bezig? Waarom wachten tot je in deze snel veranderende arbeidsmarkt opeens geconfronteerd wordt met keuzes die voor je gemaakt lijken te worden. Hoeveel prettiger is het niet wanneer je zelf de keuzes maakt en je je loopbaan uitstippelt aan de hand van je eigen plan?

Reactie van Sanne na het eerste gesprek

“Ik ben nu op een punt aangekomen in mijn loopbaan dat ik weet dat ik iets anders wil, alleen is mijn vraag: wat dan?

In de eerste loopbaansessie kreeg ik al meer inzicht in wat ik zelf wil, maar vooral ook hoe ik de volgende stap kan zetten. De netwerkstrategie die Marjanne me onder meer aanreikte en hoe ze dat visueel maakte, daar kan ik zeker wat mee. Ik kijk uit naar de komende sessies.” Sanne

Reacties van andere cliënten na afloop van een loopbaanonderzoek:

 • Ik heb veel ervaring als teammanager en kreeg gedurende het loopbaanonderzoek zicht op mijn unieke kwaliteiten en besloot als interim-manager te gaan werken in complexe organisaties waar ik teams kan helpen bouwen, want daar ben ik goed in!
 • Na een lange periode met veel wisselende banen wilde ik een langere periode achtereen werkervaring      opdoen in een leuke organisatie. Maar ik had geen idee hoe ik dat voor elkaar kon krijgen. Ik zag het eerlijk gezegd somber in. De aanpak van Marjanne motiveerde me en hielp me mijn kernkwaliteiten boven tafel te krijgen. En het  is gelukt, ik combineer nu mijn technische en sociale kwaliteiten in mijn werk in het vastgoed, een branche die nieuw voor me is.
 • Als beleidsmedewerker had ik het idee dat het management mijn adviezen niet altijd serieus nam. Ik heb ontdekt hoe ik mijn invloed méér kan aanwenden ten gunste van het geheel en daarnaast doe ik vaker trainingswerkzaamheden en daar geniet ik van.
 • Voor het loopbaanonderzoek was ik al bezig met solliciteren. Echter zonder dat ik veel uitgenodigd werd. En als ik dan op gesprek was geweest kreeg ik een afwijzing. Ik baalde ervan dat ik steeds afgewezen werd. Ik heb door het loopbaanonderzoek zicht gekregen op mijn competenties. Daardoor kan ik me sterker in een bepaalde richting presenteren op de arbeidsmarkt. Ook de begeleiding  bij het opzetten van het Curriculum Vitae en sollicitatiebrief heeft daartoe bijgedragen. Nu ben ik veel concreter bezig.

Hoe kom je weer op koers?

In je eentje is het lastig om écht aan de slag te gaan met je loopbaanvraag. Het ene moment ben je er actief mee bezig, het andere word je afgeleid door andere (privé) zaken.

Een loopbaanadviestraject geeft je structuur aan je verlangen, richting aan je denken, dat naar een doel leidt. Je bent bezig met je eigen ontwikkeling en je zet gericht je nieuwe koers uit. Met een scala aan opdrachten kom je verder. Aan het eind heb je een actieplan en sta je klaar om nieuw werk te verkrijgen.

Het loopbaanonderzoek helpt jou je loopbaan zelfs uitstippelen voor langere termijn. In het Individuele Koersonderzoek “Kom op Koers” besteden we aandacht aan jouw eigen kwaliteiten en ervaring en hoe je die kunt inzetten in werk bij bedrijven waar dat past. Werk waar je plezier in hebt.

Maak een vrijblijvende afspraak om kennis te maken of loopbaanadvies ook iets voor jou is.

Reactie van Sylvia:

“Ik durfde de stap niet te zetten om te gaan solliciteren. Mijn ontslag had me onzeker gemaakt. Door een oefening in het eerste gesprek, heb ik dat gevoel direct van me af kunnen schudden en kwam er ruimte in mijn hoofd. Ik ben uit de negatieve spiraal gestapt, en voelde mijn eigen kracht weer stromen. Ik kreeg nieuwe ideeën en kon ook weer met energie solliciteren. Met de handvatten die Marjanne me aanreikte om succes te hebben bij het vinden van een nieuwe baan had ik ook nog eens binnen 2 maanden een leuke nieuwe baan.”

Tijdens het loopbaanonderzoek gaan we samen aan de slag – alleen jij en ik met onverdeelde aandacht – om helder te krijgen waar jouw kansen liggen.

Dit is wat het Loopbaanonderzoek je oplevert:

 • Een persoonlijk profiel. Inzicht in je sterke punten en waar je deze het best kunt inzetten. Daarnaast      hoe je je valkuilen eerder herkent.
 • Een professioneel  en bedrijfsprofiel. Je kent je belangrijkste drijfveren en werkwaarden. Je hebt uitgezocht welke functies je waarde(n)vol vindt en in welk soort branche en bedrijven jij het meest tot je recht komt en je energiek voelt.
 • Een routekaart met de voor jou goede stappen op weg naar een nieuwe baan.
 • Een stap-voor-stap actieplan gebaseerd op jouw doel. Een SMART actieplan dat je helpt om de dingen in de juiste volgorde te doen, zodat resultaat verzekerd is.

In 6 gesprekken sparren we over jouw vraag met een gestructureerde aanpak om jouw loopbaan vorm te geven. Na ca. 3 maanden heb je helder voor ogen wat je zoekt en ligt jouw actieplan op tafel.

Gedurende het loopbaantraject Kom-op-koers werk je thuis aan opdrachten in het bijbehorende werkboek, kun je tussen de gesprekken door op online ondersteuning rekenen, plus krijg je persoonlijke feedback op je ideeën en praktische adviezen.

Testimonial:

“Tijdens mijn loopbaantraject heeft Marjanne mij geholpen helder te krijgen wat ik écht belangrijk vind. Dit mondde uit in concreet haalbare perspectieven. Ik kreeg de ruimte om mijzelf te zijn, het op mijn manier te doen. Tegelijkertijd gaf ze me feedback in situaties die ik moeilijk vond, waarbij ze mij hielp voorbij mijn belemmeringen te kijken naar mogelijkheden.” J. K. manager

Neem vrijblijvend contact op voor een kennismakingsgesprek.

Extra

Als bonus ontvang je bovendien het boek
Jobmarketing, Werk vinden: zo pak je het aan van Aaltje Vincent

Dit boek is een naslagwerk dat je ondersteunt bij de acties die je gaat doen.
Hiervan zul je veel profijt hebben!

Locatie

Groene Ree 35, Bodegraven.

Mail naar contact@loopbaancoachingwerkt.nl voor een gratis kennismakingsgesprek of bel mij op 0172-742040 / 06 247 45 206.

Het loopbaantraject is een uitstekende basis voor een uitgebreide sollicitatietraining, waarin je onder andere een up-to-date CV samenstelt, waarmee je uitstekend kunt netwerken en solliciteren, en je nieuwe baan realiseren.

 

Terug naar het overzicht van diensten