Voorbereiding op je Sollicitatie

Een goede voorbereiding is het halve werk

http://loopbaancoachingwerkt.nl/diensten/sollicitatievoorbereiding/Wat is het verschil tussen de ‘traditionele’ sollicitatiebrief en het nieuwe solliciteren?

Het is een wereld van verschil!

Een goede voorbereiding op je sollicitatie gaat veel verder dan het versturen van je Curriculum Vitae en sollicitatiebrief.

Om werk te vinden moet je het nieuwe solliciteren onder de knie hebben: een systematische aanpak van 7 stappen. Het Systematisch Slim Solliciteren!-Programma bevat alle onderdelen die je nodig hebt voor nieuw werk te kunnen vinden.

Voordat je een brief en CV verstuurt moet je al heel wat stappen in het werk-vind-proces gezet hebben. Wanneer je de strategie om nieuw werk te vinden goed uitstippelt, kom je op een bepaald moment in de situatie dat je heel dichtbij de gewenste functie in de buurt bent. Dan is het zaak dat je brief en Curriculum Vitae helemaal aansluiten op wat gevraagd wordt en onderscheidend is!

Op het internet kun je algemene adviezen vinden voor een sollicitatiebrief en CV.  Deze tips zijn zeker waardevol, maar wat ontbreekt, zijn specifieke punten waardoor werkgevers je willen zien en je uitnodigen voor een gesprek. 

Wat is ervoor nodig dat ze jou uitnodigen?

 • Je CV onderscheidt zich van andere kandidaten
 • Je brief valt positief op
 • Jouw ervaring past bij de organisatie waar je aan de slag wilt
 • Je CV laat jouw toegevoegde waarde zien
 • Je presenteert je met een eigen, persoonlijke stijl

 

Voorbereiding op je sollicitatie

Je kunt kiezen uit 3 verschillende onderdelen:

 1. Check op brief of CV. 
  Wil je graag dat ik met je mee lees en check of je brief en CV aan bovengenoemde criteria voldoen?
  Mail dan je brief en of CV naar contact@loopbaancoachingwerkt.nl vóórdat je hem naar je (mogelijke) nieuwe werkgever stuurt of bel 0172-74 20 40.
  Mail mij dan je brief met CV en vacature tekst

 2. Persoonlijk advies  op je brief en Curriculum Vitae. 
  Wil je liever persoonlijk advies  op je Brief en Curriculum Vitae?
  Als je CV en brief kloppen, voel je je meer zeker over je sollicitatie, waardoor je een betere eerste indruk maakt. Ik geef je feedback hoe je brief en CV overkomen, wat de aantrekkelijke kanten zijn, in hoeverre jouw meerwaarde blijkt. Je krijgt tips en tops over jouw brief en CV. Wat er goed is aan je CV, wat er anders of beter kan

 3. Sollicitatiegesprek voorbereiden

Voorbereiding op je sollicitatieNa het versturen van je motivatiebrief en CV volgt de voorbereiding op het sollicitatiegesprek. De uitnodiging valt op de mat. Gefeliciteerd! En dan ga je ervoor dat je gesprek goed verloopt.

Je hebt de baan nog niet. Hoe breng je jezelf voor het voetlicht? Zo dat jij de meest geschikte kandidaat blijkt? Hoe vertel je over je zwakke punten? En hoe beantwoord je lastige vragen?

Lastige vragen beantwoorden lukt als je vertrouwen hebt in jezelf en dat jij de beste kandidaat bent. 

 In 1,5 uur oefen je technieken om jezelf overtuigend te presenteren en krijg je persoonlijke feedback bij het overwinnen van je blokkades. Je praat makkelijker, wanneer je met iemand geoefend hebt. Je krijgt maar één kans jezelf te presenteren.

In mijn loopbaan heb ik vele brieven en CV’s beoordeeld, sollicitatiegesprekken met kandidaten gevoerd en geselecteerd voor werk vanuit de werkgeversrol. Sinds 2003 begeleid ik kandidaten bij werk (terug)vinden dat bij hen en hun kwaliteiten past. 

Kun je mijn hulp gebruiken? Meld je direct aan en stuur een mail of bel me op 0172-74 20 40.

Tarieven:

 • Persoonlijke sessie van anderhalf uur, voorbereiding op je sollicitatiegesprek € 187,50
 • Persoonlijk advies op je brief  € 75,00
 • Persoonlijk advies op je CV € 75,00

Extra voordelig:

 • Persoonlijk advies op brief en CV € 125,-
 • Totaalpakket: persoonlijk advies op je brief en CV en een persoonlijke sessie van anderhalf uur € 275,-

Gratis tips

Wil je eerst meer tips? Vul dan je naam en e-mailadres in rechts bovenaan de pagina en ontvang gratis “25 sollicitatietips om jouw baan te krijgen.” Daarnaast ontvang je eveneens gratis Loopbaantips.