fbpx

Hekel aan goede voornemens

Heb jij goede voornemens gemaakt?

Begin van dit jaar schreef ik…. 5 geheimen voor een geweldig 2018. Met daarin 5 redenen waarom het niet lukt.

hekel aan goede voornemens

Binnen een paar weken bleek ik niet de enige te zijn die had geschreven over een geweldig 2018. Het ene na het andere mailtje dat in mijn mailbox terechtkwam ging over goede voornemens. Op een gegeven moment hing het me de keel uit. Kreeg een hekel aan goede voornemens. Herken je dat?

Toch triggerden die mails me wel. Ik moest toegeven dat een aantal goede voornemens al gesneuveld waren.

5 redenen waarom goede voornemens mislukken

  1. gebrek aan helderheid en focus. Wanneer je er niet dagelijks mee bezig bent, verlies je focus. Elke dag 1 uur er mee bezig werkt beter dan 1 dag per week een hele dag.
  2. bang voor verandering. Als je bang bent voor verandering houd je jezelf tegen. Je angst is dan groter dan wat het je gaat opbrengen. Schrijf op wat je winst zal zijn. Maak het specifiek.
  3. bang wat anderen van je denken. Wees jezelf. Jij weet dat dit belangrijk voor je is. Lees ook het verhaal over de ezel.
  4. gebrek aan energie. Bij gebrek aan energie zit er maar 1 ding op. Voornemen 2 en 3 zullen je snel energie geven.
  5. geen begeleiding van een coach of mentor. Je coach is een vriend. Je mentor is iemand die het resultaat wat jij behaalt al zelf heeft bereikt. Ben je coachable?

Alles begint met een beslissing. Stap 1 is dat je beslist dat 2018 je beste jaar ooit wordt. Het maakt hierbij niet uit wat je huidige situatie is. Je hebt namelijk de MACHT om dingen te veranderen.  

Reageren op dit bericht?

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

%d bloggers liken dit: