fbpx

Meer over Marjanne

IMG_1164 kopie bijgesneden

Marjanne de Boer Loopbaancoach en Netwerker

Doen waar je plezier in hebt, is de sleutel tot succes

Werk is voor mij altijd een manier geweest om nieuwe dingen te leren en het beste uit mezelf te halen. Op mijn 15e begon ik als verkoopmedewerker bij HEMA en al snel vertrouwde men mij leidinggevende taken toe. Ik ontdekte hoe leuk dat was.

Na de lerarenopleiding, begon ik in mijn eerste echte baan: leidinggevende aan zorgteams in de thuiszorg. Daarnaast nam ik enthousiast en actief deel aan werkgroepen, vernieuwingsprojecten en ontwikkelen van cursussen. Werkte een tijd als projectcoördinator en trainde grote groepen medewerkers in ergonomisch werken. 

Binnen de thuiszorgbranche veranderde ik diverse keren van baan. Van leidinggevende naar zorgcoördinator, teamleider, zorgmanager en en regiomanager. Taken en verantwoordelijkheden groeiden mee. 

In 2000 begon ik aan de Post HBO opleiding Management, Organisatie en Beleid in Rotterdam. Een geweldige tijd had ik hier. Echter op werkdagen zag ik steeds meer tegen de dag op en kreeg het werk niet af. Ik ben een doorzetter, maar vroeg me steeds vaker af, past deze baan nog wel bij mij? Ik twijfelde aan mezelf, voelde me onzeker, kreeg lichamelijke klachten. 

Ik hakte de knoop door en nam ontslag. Omdat ik werkelijk geen idee had wat ik nog meer zou kunnen dan leidinggeven, koos ik voor een loopbaanonderzoek. Dat was vanaf het eerste gesprek een geweldige ervaring. Iemand aan wie ik mijn vragen en twijfels kan voorleggen, die meedacht, me liet nadenken over mijn kwaliteiten en valkuilen. Het werd al snel duidelijk wat ik in mijn werk miste. Het loopbaanonderzoek hielp me uitvinden wat ik wel wilde. 

Meer over Marjanne

“Follow your heart, it knows the way”

Loopbaancoaching werkt

In 2003 startte ik mijn eigen bureau Loopbaancoaching werkt (Ont-wikkeling) met loopbaancoaching. Mensen helpen een volgende stap in hun loopbaan te zetten; mensen die – net als ik – het plezier in hun werk kwijt zijn en iets anders willen. 

Mijn kernwaarden zijn Plezier, Focus en Doen. Het is bijzonder om te merken, dat ik ook vanuit mijn eigen ervaring, anderen kan inspireren vóór hún doel te gaan.

Meer over mij

Daarnaast train ik teams in zorginstellingen hun communicatie- vaardigheden te versterken, zoals gespreksvoering, feedback geven en ontvangen, assertiviteit, coachend leiding geven. 

In 2007 richtte ik samen met Astrid Buis en Wies Vink Zin-in-Zorg op www.zin-in-zorg.nl, bureau voor communicatie in de zorg. Door mijn uitgebreide werkervaring als leidinggevende en trainerservaring in de zorgsector, blijven het geven van training/coaching bij Zin-in-Zorg een mooie en logische aanvulling op mijn werk als loopbaancoach bij ‘Loopbaancoaching Werkt’. Het versterken van de eigen regie in het leven loopt als een rode draad door mijn aanpak in training en coaching.

Ondernemerschapscoaching

Vanaf 2015 begeleid ik ook mensen in het ontwikkelen van ondernemerschap. De redenen zijn divers: op zoek naar een nieuwe uitdaging, willen coachen, op zoek naar zekerheid, toe zijn aan iets nieuws. Binnen ondernemerschapscoaching pas ik een zeer succesvolle wijze van begeleiding toe: Een effectieve en creatieve manier om zonder risico en een bewezen businessmodel ondernemerschap te ontwikkelen om er een succes van te maken. Deze werkwijze pas ik toe zowel individueel als in teamverband. 

Coaches gezocht

Deze nieuwe manier van werken is ook voor (loopbaan)coaches een nieuwe manier waar je blij van wordt. ben je nieuwsgierig of dit iets voor jou kan zijn? Maak een vrijblijvende afspraak en mail naar contact@loopbaancoachingwerkt.nl of 06 247 45 206.

maak een afspraak

 

 

Je kunt me ook op LinkedIn vinden. Ik vind het leuk wanneer je me uitnodigt.

 Naar het overzicht van coaching

%d bloggers liken dit: