fbpx

Overtuigingen werken als een kurk op de fles

http://loopbaancoachingwerkt.nl/overtuigingen-werken-als-een-kurk-op-de-fles/Overtuigingen kunnen je behoorlijk in de weg zitten. Een overtuiging is een automatische gedachte die je hebt over je zelf en de werkelijkheid.

Overtuigingen bestaan uit oordelen, waarden, normen, motivatie en ambitie. Ze kunnen je stimuleren of afremmen.

Wanneer je de overtuigingen van waaruit je automatisch en vaak onbewust handelt, onderzoekt, kun je bewuster kiezen en je situatie veranderen.

Overtuigingen werken als een kurk op de fles

Overtuigingen werken als een kurk op de fles. Ze kunnen stimulerend werken, je kan vooruit knallen, maar ook belemmeren. Als eerlijkheid voor jou een belangrijke persoonlijke waarde is, werkt het stimulerend omdat je er van uitgaat dat iedereen eerlijk en integer handelt. Je valkuil kan zijn dat je te goed van vertrouwen bent.

Als je de overtuiging hebt, dat jouw mening niet zo belangrijk is (je kan zeggen dat je liever luistert;-)), kun je anderen makkelijk over je grenzen laten komen. 

Wanneer je voor de vijfde keer solliciteert en de overtuiging hebt dat het waarschijnlijk toch niks wordt, wees dan niet verbaasd dat dit ook gebeurt. Je vergroot de kans dat dit scenario ook waarheid wordt. Als je omgekeerd solliciteert vanuit de overtuiging dat jij over de juiste vaardigheden beschikt en de juiste persoon bent, zal je anders overkomen en het gesprek positiever verlopen. Ook de jamaar show laat zien hoe gedrag beïnvloedt wordt door gedrag. 

Belemmerende overtuigingen veranderen in positieve overtuigingen geven een effect op je denken, voelen en doen en meer balans. Laat het maar knallen!

Bewust zijn van eigen waarden geeft zelfvertrouwen een boost

Wanneer je je bewust bent van jouw unieke waarden krijg je meer zelfvertrouwen. Je weet wat belangrijk is en je ziet jezelf steeds duidelijker in beeld met je unieke kwaliteiten. Je ziet welke capaciteiten en vaardigheden hierbij  horen en welk gedrag hiervan de uitkomst is. En als je dit nieuwe gedrag eigen maakt en consequent laat zien zullen anderen hier rekening mee houden. 

 

Reageren op dit bericht?

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

%d bloggers liken dit: