Vastgeroeste gewoontes staan dromen in de weg

Je Eigen Gewoontes Kunnen Je Dromen Goed In De Weg Zitten…

vastgeroeste-gewoontes-staan-dromen-in-de-wegEen man kwam voorbij een circuskamp en besloot een kijkje te nemen bij de dieren.

Toen hij bij de olifanten aankwam was hij verbaasd dat al die reusachtige beesten alleen maar met een touw aan één poot waren vastgebonden.

Hij vroeg aan één van de dierentemmers waarom de olifanten niet probeerden te ontsnappen, ’dat is eenvoudig’, zei de man, ’wanneer ze klein zijn, worden ze met een touw aan hun poot vastgebonden.’

‘Ze proberen uit alle macht vrij te komen, maar dat lukt niet. Ze zijn op dat moment niet sterk genoeg. Op den duur geven ze hun pogingen op. Wanneer ze groter worden, kunnen ze het touw eenvoudig breken, maar ze zijn er ondertussen van overtuigd dat ze dat niet kunnen omdat ze niet sterk genoeg zijn. Dus proberen ze het niet meer.’

De man kon zijn oren niet geloven. Deze grote, sterke dieren konden op elk moment hun touw breken en zichzelf bevrijden, maar ze bleven waar ze waren, omdat ze geloofden dat ze het niet konden.

Vastgeroeste gewoontes staan dromen in de weg

Net als die olifant geloven veel mensen dat ze niet iets niet kunnen, gewoon omdat ze ooit gefaald hebben en het vervolgens opgaven.

Maar mensen hebben, in tegenstelling tot olifanten, nog andere ketens die hen ervan weerhouden om dingen te doen die ze zouden willen doen: de meningen en overtuigingen van anderen, van ouders, leerkrachten, vrienden en de hele samenleving.

Laat je eigen overtuigingen of die van anderen je dromen niet in de weg staan. Blijf proberen, ook al al lukt het niet meteen…

Loskomen van oude gewoontes

Zit je vast of wil je eens sparren over wat je in de weg staat om eigen keuzes te maken? Er is meer mogelijk dan je denkt. Net als bij de olifant.
Maak een afspraak voor een gratis vitaliteitsgesprek →

Reageren op dit bericht?

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *