fbpx

Voorbereiding op je sollicitatie

Een goede voorbereiding maakt een wereld van verschil

http://loopbaancoachingwerkt.nl/diensten/sollicitatievoorbereiding/Wat is het verschil tussen de ‘traditionele’ sollicitatiebrief en het nieuwe solliciteren? Een wereld van verschil!

Een goede voorbereiding op je sollicitatie gaat veel verder dan het versturen van je Curriculum Vitae en sollicitatiebrief.

Op het internet kun je al makkelijk voorbeelden vinden voor een sollicitatiebrief en CV.  Deze voorbeelden zijn een goed begin, maar wat daaraan ontbreekt, zijn specifieke punten die jou onderscheiden van 1000 anderen. En je wilt maar een ding bereiken met het versturen van je sollicitatie: dat ze jou willen zien en jou uitnodigen voor een gesprek. 

Voorbereiding op je sollicitatie

Wist je dat voor je een brief en CV verstuurt al heel wat stappen in het werk-vind-proces gezet moet  hebben? Werk vinden is een strategie uitstippelen en volgen. Wanneer je die strategie goed uitstippelt en opvolgt, kom je op een bepaald moment in de situatie dat je heel dichtbij de gewenste functie in de buurt bent. Dan is het zaak dat jouw brief en Curriculum Vitae helemaal aansluiten op wat gevraagd wordt en onderscheidend is!

Om nieuw werk te vinden is een systematische aanpak van 7 stappen nodig. In het Systematisch Slim Solliciteren!-Programma gaan we met alle onderdelen die je nodig hebt om nieuw werk te kunnen vinden aan de slag.

Wat is belangrijk voor jouw brief en cv?

 • Ze kennen je al uit het netwerk
 • Je CV onderscheidt zich van andere kandidaten
 • Je brief is bijzonder en valt positief op
 • Jouw ervaring past precies bij de organisatie waar jij aan de slag wilt
 • Je CV laat jouw toegevoegde waarde zien
 • Je presenteert je met een eigen, persoonlijke stijl
 • Je past in het team van de werkgever

Wil je hulp bij je sollicitatie?

Je kunt kiezen uit 3 mogelijkheden:

 1. Voordat je je brief en CV instuurt, check ik je brief en CV of ze aan bovengenoemde criteria voldoen. En daarbij krijg je drie verbetertips. 

 2. Ik geef persoonlijke feedback op je brief en Curriculum Vitae hoe je brief en CV overkomen, wat de aantrekkelijke kanten zijn, waaruit jouw meerwaarde blijkt. Je krijgt tips en tops. Wat er goed is en wat er anders of beter kanAls je weet dat je CV en brief kloppen, voel je je meer zeker over je sollicitatie, waardoor je een betere eerste indruk maakt.

 3. Samen oefenen we het sollicitatiegesprek en de voor voor jou lastige vragen.
  In 1,5 uur oefen je om jezelf overtuigend te presenteren en krijg je persoonlijke feedback bij het overwinnen van je blokkades. Je praat makkelijker, wanneer je met iemand geoefend hebt. Je krijgt maar één kans jezelf te presenteren.

In mijn loopbaan heb ik vele brieven en CV’s beoordeeld, sollicitatiegesprekken met kandidaten gevoerd en geselecteerd voor werk vanuit de werkgeversrol. Sinds 2003 begeleid ik kandidaten bij werk (terug)vinden dat bij hen en hun kwaliteiten past. 

Kun je mijn hulp gebruiken? Stuur een mail of bel me op 0172-742040 of 06 24745206.
Ik ben flexibel en kan op korte termijn tijd voor je vrijmaken.

Reageren op dit bericht?

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

%d bloggers liken dit: