In 7 stappen naar je droombaan

Sollicitatiebrief en cv onvoldoende

http://loopbaancoachingwerkt.nl/voorbereiding-op-sollicitatie/Speuren naar vacatures op vacaturesites. Een geschikte functie vinden en solliciteren. En dan hopen dat je een uitnodiging en vervolgens de baan krijgt. Nog veel mensen denken dat dit de manier is om nieuw werk te krijgen. Solliciteren met een sollicitatiebrief en Curriculum Vitae is onvoldoende. Helaas. 

Je komt van een koude kermis thuis. Je krijgt afwijzingen of je hoort helemaal niks meer op je sollicitatie en je wordt niet of nauwelijks uitgenodigd. 

Voorbereiding op sollicitatie

Werk veroveren vergt een andere aanpak. Een andere voorbereiding. Veel meer dan een sollicitatiebrief en curriculum vitae. Solliciteren blijkt een proces van 7 stappen. De meeste mensen beginnen zo’n beetje aan het eind van dat proces. Ze slaan belangrijke stappen over.

Een baan vinden is procesmatig werken aan werk op een gestructureerde manier. Niet moeilijk, als je maar weet hoe! De beste garantie om je doel te halen is leergierig zijn naar de beste methode, de 7 stappen willen leren, doorzetten en plezier hebben in het proces.

Een ketting is zo sterk als de zwakste schakel 

Solliciteren lijkt op een ketting rijgen van verschillende schakels; samen vormen ze een ketting, een mooi sieraad. Alle schakels zijn even belangrijk. Breekt een van de schakels, dan is het geen ketting meer. Zo is het ook met succesvol solliciteren. Het resultaat blijft uit als een of meerdere van de schakels ontbreken.

Door in het sollicitatieproces de juiste schakels met elkaar te verbinden bereik je je doel: je droombaan veroveren op de arbeidsmarkt. De baan waarin jij tot je recht komt, waar jij op de juiste plek zit en waar jij goed in het nieuwe team past! 

In 7 stappen op weg naar je droombaan

Je zet ongeveer zeven stappen in dat proces om die baan te vinden. Voordat je gaat solliciteren heb je al heel wat denkwerk verricht. Je hebt nagedacht over: Wie ben ik? Wat kan ik? En waar wil ik werken? Je hebt je sterke en zwakke punten in kaart gebracht, bedacht wat jij meebrengt als persoon, als teamlid en wat jouw meerwaarde is. 

Ook jezelf kunnen presenteren en contacten kunnen leggen, een netwerk bouwen en onderhouden hoort bij de voorbereidingen. Social media op de juiste manier benutten. Natuurlijk heb je een modern en aantrekkelijk cv nodig met een uitnodigende motivatiebrief, die de lezer nieuwsgierig maakt naar jou. Een cv met brief hebben maar één doel en dat is dat jij uitgenodigd wordt voor een sollicitatiegesprek. Iedere stap is belangrijk en een must! In 7 stappen op weg naar je droombaan! is je voorbereiding op sollicitatie.

steps-388914__1807 stappen op een rij:

  1. CV analyse en loopbaanonderzoek. Weten wie je bent. Wat kan ik? Wat wil ik? Waar wil ik werken? Waarin onderscheid ik mij? Wat is mijn meerwaarde voor een bedrijf/werkgever? Dit mondt uit in een:
  2. Persoonlijk profiel, Professioneel profiel en Bedrijfsprofiel. Elevator pitch.
  3. Aansprekend Curriculum vitae met persoonlijk profiel.
  4. Methodiek opvallende brieven schrijven.
  5. Effectief gebruik van Social Media (Linkedin, Twitter en Facebook) om werk te vinden.
  6. Netwerken.
  7. Presenteren tijdens sollicitatiegesprekken.

Wil je informatie over sollicitatiecoaching? Stuur een mail naar contact@loopbaancoachingwerkt.nl

Reageren op dit bericht?

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *